Jdi na obsah Jdi na menu
 

Proč odbory?

 

PROČ VSTOUPIT DO NAŠICH ODBORŮ

     

     Jednotlivý zaměstnanec toho příliš ve vztahu k zaměstnavateli neprosadí. Proto vám členství v našem organizovaném kolektivu zajišťuje ochranu zaměstnaneckých práv a nároků, možnost porad a konzultací v případě vašich problémů a jejich řešení. A že těch problémů se může při naší práci vyskytnout celá řada, to jistě všichni víte. 

     Odborová organizace je zástupcem všech zaměstnanců. Nasloucháme vašim názorům a podnětům ke zlepšení pracovních podmínek a snažíme se je prostřednictvím kolektivního vyjednávání uvést v život.

     

     Budeme rádi, když nám pomůžete v další nelehké práci svou podporou a vstupem do naší odborové organizace DOSIA Brno Dopravního podniku města Brna, a.s. Ať už jste z jakéhokoli provozu, nenechte rozhodovat o vás ty ostatní. Jsme všichni zaměstnanci jedné společnosti, tak spojme naše síly a jednejme jako jeden nerozdělitelný celek. V jednotě je obrovská síla. Jednotlivec sám nic nezmůže!

     

     Svým členstvím vyjadřujete podporu naší činnosti a usnadňujete pozici pro jednání se zaměstnavatelem. Odborová organizace je jako jediná oprávněna uzavřít se zaměstnavatelem Kolektivní smlouvu, ve které jsou pro vás dojednány výhodnější pracovní podmínky a zaměstnanecké benefity. 

     Zákoník práce a další právní předpisy dávají odborové organizaci řadu oprávnění vůči zaměstnavateli v pracovně-právních vztazích, díky nimž lze tak velmi efektivně hájit práva zaměstnanců. 

     V současném společenském trendu hrozí neopodstatněné snižování sociální ochrany a zhoršení pracovních podmínek zaměstnanců na úkor kapitálu. Odbory se snaží negativním dopadům těchto změn předejít, nebo je alespoň zmírnit. Sociální dialog na všech úrovních slouží jednoznačně k tomu, aby spolu partneři jednali a snažili se nalézt řešení cestou kompromisu. Mějme na paměti, že zaměstnanec i zaměstnavatel jsou na sobě závislí, a proto nemohou jeden bez druhého existovat. 

     

     Pouze našim členům však poskytujeme nadstandardní servis v podobě např. bezplatného právního poradenství, zprostředkování bezplatné právní pomoci, či využívání výhodné pojistky, kterou hradí v celé výši naše odborová organisace. 

     

      Pomozte nám v zlepšení našich společných pracovních podmínek a podpořte naše řady. Děláte to především pro sebe…